Miniquad.se

Min blogg om företag, tjänster och teknik

En bra teknikleverantör

- Posted in Elektronik by

Anlita en teknikleverantör för att förmedla ert budskap på rätt sätt

Att planera ett evenemang kan vara stressigt. Du måste hitta rätt plats, se till att allt är klart i tid och att allt går bra. Om du ansvarar för att få ihop all teknik för evenemanget kan det bli ännu mer stressigt.

Men om du vill planera ett evenemang kan det vara till stor hjälp att anlita en teknikleverantör. Teknikbranschen är i ständig förändring, vilket innebär att den utrustning som används alltid uppdateras och förbättras. En teknikleverantör kan förse dig med de senaste verktygen för att få ditt evenemang att gå smidigt.

De har också erfarenheten att se till att allt sätts upp på rätt sätt, så att det går smidigt från början till slut. De ser till att det inte uppstår några glapp eller problem med utrustningen, så att du kan fokusera på att se till att allt annat kring ditt evenemang går smidigt.

Varför ska du anlita en teknikleverantör?

För att enkelt sammanfatt anledningarna kan man säga att det hjälper för att:

1. Det är svårt att veta vad du behöver. 2. Du har så många alternativ att välja mellan att det är överväldigande. 3. Du har inte tid att ta reda på vad du behöver eller hur du ska använda det.

Förutom sin expertis när det gäller att installera system har de också tillgång till de senaste programvarutillämpningarna och plattformarna. Slutligen erbjuder de också sinnesfrid genom att ge kunderna tillgång dygnet runt via telefon eller e-post om något går fel under eventet, vilket innebär att du slipper oroa dig för om något gick fel eller inte!

Själv har jag nu en längre tid anlitat en teknikleverantör som jag känner att jag kan lita på. Företaget vet numera precis vad jag är ute efter och hjälper mig att ta fram en lösning som fungerar för både mig och för besökarna. Jag rekommenderar verkligen alla att höra av sig till dem ifall behovet skulle uppstå!

En bra teknikleverantör för rätt utrustning

Köpa hem vedklyv

- Posted in Produkter by

Vedklyv- en av de bästa produkterna jag köpt

Jag har precis köpt en vedklyv och det är bland det bästa jag gjort! Jag har en tomt med ganska mycket träd. Träd som jag sedan hugger ner för att elda i mitt hus med. Då jag börjar komma upp i åldrarna har detta blivit mer och mer jobbigt för mig. Det är mycket ved man behöver hugga varje år för att värma upp huset.

Jag bestämde mig för att börja kolla runt efter en vedklyv. En vedklyv hugger veden åt en, snabbt och smidigt. Vedklyven är en maskin jag länge haft i tankarna att köpa. Det är inte bara jobbigt och tidskrävande att hugga ved. Det är även lite farligt när man är trött eller tankspridd. En olycka kan lätt vara framme då. Så det finns många bra anledningar till att köpa en vedklyv.

Med min nya vedklyv klöv jag snabbt ihop ett rejält vinterförråd. Det gick så oerhört fort och smidigt. Kul var det med att se denna mäktiga maskin arbeta och klyva veden. Kan verkligen rekommendera denna maskinen till andra som tycker att det är tråkigt samt jobbigt att klyva veden själv. På webbsidan där jag hittade maskinen fanns det olika storlekar på vedklyv. Hade även telefonkontakt med han som sålde maskinen. Oerhört kunnig och duktig var han på maskinerna han sålde. Det kändes tryggt då det är mycket pengar man spenderar på denna maskin.

Jag valde en eldriven vedklyv istället för en som drivs av bensin. Detta helt enkelt för att jag sköter min vedklyvning i anslutning till huset. Den som drivs av bensin är perfekt för personer eller företag som kanske sköter klyvningen av ved direkt ute i skogen eller inte har tillgång till el.

En annan sak som jag är glad över med min vedklyv är att min rygg skonas. Den tog ofta stryk när jag stod och klöv ved. För andra som går i tankarna om att köpa en vedklyv kan jag rekommendera det. En av de bästa investeringarna jag gjort! Det går fort, jag har inte ont i ryggen längre, jag sparar tid och får snabbt ihop min ved. En underbar maskin!

Värmepumpar Rättvik

- Posted in Företag by

Vår nya fina värmepump

I Sverige har vi ett väldigt märkligt klimat. Vissa sommardagar varmt och den andra kan vara som en kall höstdag. Visste ni att julafton kan vara lika varm som en midsommarafton? Eftersom elpriserna i Sverige är snordyra så eldar vi mycket för att hålla upp värmen vårt hus. Men förra veckan bestämde jag mig för att installera en värmepump till vårt hus.

Jag sökte runt efter företag som installerar värmepumpar i rättvik och min kompis berättade hon hade fått sin värmepump av kyla & värme i dalarna. Så jag kontaktade företaget och fick bra hjälp direkt. Det bästa är att de hjälpte mig med just mina behov, det blev en så mycket bättre lösning än vad jag hade tänkt - och dessutom billigare!

Kyla & värme i dalarna har installerat värmepumpar i rättvik i flera år och vi var trygga med att det var ett bra val för just oss. Efter att vi hade fått en offert så kom montörerna från företag till oss och installerade vår värmepump. Det tog kanske 2 timmar men oj så nöjda vi är. Värmepumpen är av ett välkänt varumärke och vi den både kyler och värmer vårt stora hus. Dessutom ingår det en fjärrkontroll till värmepumpen så man enkelt kan kontrollera temperaturen. Så vill ni hitta ett företag som har grym service och de bästa värmepumparna i rättvik är kyla & värme i dalarna din leverantör.

vår nya värmepump

Hyra möblerad lägenhet

- Posted in Tjänster by

Rekommenderar att inte hyra möblerad lägenhet

Jag ska tillfälligt flytta till en annan stad för ett jobb. Närmare bestämt så är det Lund jag ska flytta till. Jag har letat och letat efter en möblerad lägenhet som jag kan hyra men inte hittat någon. De som har funnits har antingen varit alldeles för små eller jättestora. Jag vill inte behöva köpa en massa nya möbler då jag bara ska bo där i ett år. I så fall blir jag tvungen att sälja allting sen då jag inte kan ta med det hem till Norrköping igen. Känns otroligt onödigt.

I Lund kan jag tänka mig att det är många studenter som hyr möblerade lägenheter och att det är därför det är svårt att få tag i en. Men nu har jag blivit rekommenderad en firma som hyr ut möbler. Istället för att hyra en möblerad lägenhet så hyr man möbler av dem till en omöblerad lägenhet istället. Detta företaget heter Furnlease och man kan hyra möbler av dem som man sedan får levererade över hela Sverige. De bär även in möblerna till bostaden och man får dem placerade där man själv vill.

Tyckte att detta lät som en väldigt smidig lösning på mitt problem. Jag kontaktade dem och fick en offert på vad det skulle kosta per månad. Tyckte att det var en väldigt kostnadseffektiv lösning på det hela. Nu ska jag börja leta efter en omöblerad lägenhet istället för möblerad lägenhet. Kommer att ha så otroligt mycket mer att välja mellan. Jag som började bli orolig över hur jag skulle lösa mitt boendeproblem känner mig inte alls orolig längre. Vilken otroligt bra tjänst som jag hoppas kunna tipsa vidare om i detta blogginlägg.

Ska bli intressant att flytta till Lund. Arbetet jag ska utför verkar otroligt spännande med. Har hört att det är en fin stad som har mycket att upptäcka. Kommer att sakna min familj och vänner. Men det är ju bara ett år, sen är man tillbaka igen.

Jättebra biltillbehör till Tesla

- Posted in Shopping by

Biltillbehör till din Tesla

Min kära vän och jag har en favoritbil som vi båda nu har inhandlat. Denna bil är inget annat än Tesla. Han köpte sin lite före mig, men nu har även jag en. Han har redan hunnit personifiera sin Tesla med diverse biltillbehör. Något jag är lite avis på då det ser oerhört fint ut.

Han hade hittat en bra webbsida med Tesla biltillbehör som hette Tässla. Tycker hans grejer håller väldigt bra kvalitet och ser väldigt bra ut. Så jag tänkte att även jag skulle lägga en beställning där. Är en hel del jag önskar köpa för att dels göra min Tesla lite mer personlig men även så att bilen passar mina behov.

Såg att de även folierade bilarna. Hade varit kul med en foliering så att Teslan sticker ut lite mer bland alla Tesla bilar. Den staden jag bor i finns det oerhört många Tesla bilar i. Man försvinner lite i mängden. En matt färg på bilar har jag alltid tyckt varit snyggt. Speciellt med några snygga fälgar till. Funderar nu på att foliera min bil i matt mörkgrå. Man lämnar bara bilen till Tässla så fixar dom det åt en. Så himla smidigt! Det tillsammans med kolfiberdetaljer som man också kan köpa hos dem hade ju blivit oerhört snyggt! Skönt att man kan göra så mycket hos samma företag.

Jag har alltid varit förtjust i Tesla bilar. Tycker om att de är miljövänliga men ändå snabba. Utseendet är något som tilltalar mig mycket på Tesla bilar med. Sen är jag lite av en tekniknörd. Helt enkelt den optimala bilen för mig, och även min vän. Är så otroligt glad över att jag äntligen äger en! Denna Teslan kommer jag att glida runt mycket i. En roadtrip får det allt bli inom kort. Ska även bli kul att få göra den lite mer personlig!

Biltillbehör Tesla Tässla Store

Leverantör stansknivar

- Posted in Företag by

Mina stansknivar har gått sönder, men vilken tur att jag hittade Pacparts!

Jag har drivit mitt eget möbelföretag i flera år och jag trivs verkligen med mitt jobb. Det är varierande och givande, och jag har aldrig tråkigt. Dessutom passar det mig mycket bättre att vara min egna chef än att ha en.

Även fast det finns otroligt många positiva sidor med att driva ett eget företag så finns det självklart även en del mindre roliga sidor. Eftersom det är mitt företag så landar alla problem som uppstår på mig och ibland så går hela min arbetsdag ut på att enbart ”släcka bränder”. Det senaste problemet som har uppstått är att våra stansknivar har gått sönder och om vår produktion inte ska bli allt för försenad så måste jag hitta nya stansknivar väldigt snart.

Jag har därför spenderat de senaste dagarna med att försöka hitta de absolut bästa stansknivar jag kan men som ändå är till ett rimligt pris. Igår lyckades jag äntligen hitta ett företag som tillverkar stansknivar av vad som verkar vara väldigt bra kvalitet. De tillverkar inte sina stansknivar i enbart standardutförande, utan de tillverkar även stansknivar utifrån kundens önskemål.

Jag la därför en beställning igår och nu väntar vi ivrigt på att de ska komma så att vi kan fortsätta vår produktion så fort som möjligt. Även om detta blev lite stressigt så var det nog bra att de gamla gick sönder då jag länge funderat på att byta ut våra gamla stansknivar. De gamla hade börjat bli slöa, vilket kan skada materialet man vill stansa och orsaka vassa kanter. Jag tror att detta byte av stansknivar kommer göra våra produkter snäppet bättre och förhoppningsvis även bidra till en högre kundnöjdhet.

stansknivar tillverkning Pacparts

Svetspackningar

- Posted in Företag by

Svetspackningar från Pacparts

Hjälp vi behöver nya svetspackningar. Så lät det på fabriken förra fredagen. Vi hade helt slut och vår produktion hade stannat av. Vi visste inte vad vi skulle ta oss till. Vi borde haft det hemma på lager för akuta behov. Men det är lätt att vara efterklok. Fick leta som en galning efter en snabb och effektiv lösning.

Hittade då en firma vid namn Pacparts. Hörde av mig till dom och de var snabba på att hitta en lösning för oss. De kunde tillverka svetspackningarna efter våra önskemål och snabba var dem också. Kommer helt klart att använda oss av detta företaget igen. De berättade också att när de väl levererat svetspackningar till en så har de alltid minst en på lager om det skulle dyka upp akuta fall. Det låter ju inte alls dumt. Det hade vi behövt i fredags. Det var oerhört bra kvalité på svetspackningarna de försåg oss med.

Personalen fick gå och storstäda fabriken tills detta var löst. Här var oerhört rent och välstädat sen. Man får se det positiva med det. Visst vi hamnade efter i produktionen, men de var duktiga med att jobba på sen när problemet var löst.

Vilken tur att det inte blev mer stopp i fabriken än så. Att denna firman var så snabb med att lösa detta åt oss. Jag kan starkt rekommendera dem. De har sitt säte i Höör och har funnits ett bra tag. Man kan även beställa andra reservdelar såsom knivar, stansar, foliekedjor och annan kringutrustning av dem. Något jag har börjat kika på att göra efter att de var så snabba och hjälpsamma med det andra. De reparerar även elektroniken till olika maskiner, även det är bra att ha i åtanke. Då kan man i vissa fall få låna utbytes elektronik under tiden de reparerar ens delar.

svetspackningar Pacparts maskindel

Äntligen har vi bokat flyttstädning till vårt hus i Båstad

Jag och min man har precis sålt vårt stora hus då alla våra barn har flyttat hemifrån och vi inte längre känner att vi behöver så mycket plats. Vi har valt att köpa en lägenhet i Halmstad istället eftersom det är större än Båstad som vi bor i idag. Både jag och min man har alltid tyckt väldigt mycket om Halmstad och alla våra tre barn bor redan där så det var ett självklart val att köpa lägenhet där istället för i Båstad som vi är ifrån egentligen. Både jag och min ser fram emot att flytta dit men det kommer vara jobbigt fram tills allt är klart. Med tanke på storleken på huset så har vi ju också otroligt mycket saker vi måste packa ihop, göra oss av med eller sälja. På grund av allt jobb vi måste genomföra redan så har vi bestämt oss för att boka flyttstädning i Båstad, där vårt hus ligger. Vi har sökt runt lite efter ett företag som utför flyttstädning i Båstad men det har varit svårt att välja. Dock fick jag Larssons Allstäd rekommenderat till mig av en kollega på jobbet, jag berättade om företaget för min man och tydligen hade hans vän också rekommenderat dem för flyttstädning i Båstad. Både min kollega och min mans vän berättade om hur noga de var och att deras hem var fläckfria efteråt. Vi bokade in flyttstädning i Båstad hos dem direkt och de var otroligt tillmötesgående och trevliga. Det ska bli så skönt att slippa den städningen när vi redan har så mycket annat att göra och tänka på. Nu ser vi båda verkligen fram emot att få flytta in i vår nya lägenhet.

Boka flyttstäd i Båstad hos Larssons Allstäd

Verktyg för lönerevision

- Posted in Tjänster by

Vi behöver ett verktyg för vår lönerevision

Jag arbetar som ekonomiassistent på företaget och inför hösten 2021 så är det dags för den årliga lönerevisionen. Det är är rimligt att göra en lönerevision en gång per år tycker jag för då har man koll på lönesättningen och riskerar inte att personal slutar på grund av felaktiga löner.

Vi är cirka 25 anställda på företaget så vi måste göra en lönekartläggning varje år. Är man mellan 10-25 anställda så är kraven lägre och då ”måste” man bara ha en årlig skriftlig dokumentation och är man över 25 anställda så måste man skriftligt dokumentera allt arbete man gör inklusive en lönekartläggning. Lönerevisionen är naturligtvis en viktig deI i detta arbete.

Lönerna ska ju såklart sättas utifrån tydliga kriterier och de ska motverka diskriminering på arbetsplatsen. Det låter kanske självklart med jag vet flera företag där det är lite vilda västern när det kommer till lön kontra ansvar/erfarenhet.

Vi har växt ganska snabbt och anställt flera stycken de senaste två åren och vårt gamla arbetssätt med löner och lönerevision fungerar inte speciellt bra längre. Det är för mycket manuellt arbete vilket tar onödigt mycket tid för oss på ekonomiavdelningen samt att resultatet kan bli fel.

Vi har fram till nu arbetat mycket med excel vilket fungerar bättre när man kanske bara är en 10-12 anställda. Nu är vi dock 25 personer och vi kommer garanterat att anställa ytterligare ett par personer under 2021 och det finns fler positioner på företaget idag än för två år sedan.

För att underlätta vårt arbete och se till så att vi får fram rätt underlag har vi beslutat oss för att skaffa ett verktyg för lönerevision. Vi har tittat på flera olika lösningar och pratat med flera olika leverantörer av lönerevisionsverktyg och landat i att vi nog kommer att välja ett verktyg från Sysarb. Vi har fått använda oss av en demo och testkört verktyget tillsammans med en av deras tekniker och det verkar ha många bra funktioner som kommer att göra vårt arbete med lönekartläggningen enklare och bättre. De har även en riktigt bra rapportfunktion som sammanfattar det mesta när arbetet är klart, det blir överskådligt och ser professionellt ut.

Så nu kommer jag nog snart att kunna säga hej då till Excel, åtminstone när det gäller vår lönerevision.

Sysarb hjälper ditt företag med lönerevision

Skapa webshop

- Posted in Shopping by

Jag är sugen på att skapa en webshop

E-handel är ju bland det hetaste som finns just nu. Att handla på nätet har fått sig ett rejält uppsving under corona-epidemin och många e-handlare slår rekord efter rekord.

Det i sig är inte så konstigt då människor handlar mer och mer på nätet eftersom det har varit restriktioner gällande besök i butiker och rekommendationer om att inte gå och handla mer än absolut nödvändigt.

Trenden med att e-handeln ökar i Sverige är inte på något sätt ny utan har pågått under ett antal år men den har accelererat sedan covid-19 drastiskt ändrade förutsättningarna.

Ska man skapa en webshop är det rätt tid att göra det nu. Gör jag inte det kommer jag att ångra mig en lång tid framöver!

Människor i Sverige handlar mer online än någonsin tidigare och vilket gör att andelen potentiella kunder växer och har aldrig varit större. Det är en möjlighet med andra ord. Sen finns det alltid nackdelar och en nackdel är att om man inte startar en webshop nu så kommer det bli svårare att göra det längre fram då det naturligtvis inte bara är jag som har sett den här utvecklingen.

Så som jag förstår det så är Wordpress egentligen inte en plattform som är byggd för e-handel utan i grund och botten en bloggplattform men att de i efterhand lagt till Woocommerce för att man ska kunna använda plattformen som en e-handel. Det fungerar säkert men jag är inte säker på att det är rätt plattform att använda då den egentligen inte är byggd för ändamålet.

Shopify och Wix är väl mera byggda för e-handel från början men det är inte svenska plattformar och vem vet vad som händer med de plattformarna längre fram.

Ska man ha en internationell webshop som ska finnas på flera marknader så kan det förstås vara en idé att bygga den i en internationell plattform men om man har tänkt sig att primärt fokusera på den svenska marknaden så vet jag inte om det är rätt lösning.

Utöver dessa lösningar så finns det många stora (och dyra) plattformar för e-handel, exempelvis Magento, Litium med flera. Detta är dock dyra lösningar och inget man som ny e-handlare har råd att använda.

Vad ska man då välja om man vill skapa en webshop i Sverige för den svenska marknaden som inte kräver en stor initial investering?

En svensk plattform där man kan skapa en webshop i som jag hittat är Abicart.

De har vad jag kan se bra integreringar redan från start med exempelvis Swish, Klarna, Payson och liknande så det verkar gå snabbt att kunna sätta upp en webshop på deras plattform. En annan fördel är att allting är på svenska och att de har en svensk support så min slipper sitta och försöka förklara för supporten vad man behöver ha hjälp med på knackig engelska. Jag tycker också att det är lättare att läsa instruktioner på svenska än på engelska och speciellt om det gäller hur man ska göra tekniska saker.

De har även integreringar med exempelvis Unifaun och Sendify för att enkelt kunna hantera leveranser ut till kund samt integreringar till vanliga affärssystem och bokföringsprogram som exempelvis Fortnox och Visma.

Jag har redan en idé om vad jag vill sälja när jag har skapat en webshop och jag har även hittat ett par leverantörer som jag tror kan vara bra samarbetspartners. Nästa steg är väl att försöka göra lite mer marknadsundersökningar och försöka utröna om det finns en tillräckligt stor marknad för det jag vill sälja i Sverige. Och efter det så behöver jag fundera på hur jag ska marknadsföra min webshop för utan besökare så får man inte sälja något. Att få besökare till webshopen är ju ett helt kapitel i sig, ska man fokusera på sociala medier/influencers, köpa annonser på Google eller försöka sökmotoroptimera sin webshop och få besökare den vägen.

Ja, det är mycket att fundera och tänka på när man ska skapa en webshop.

Har du funderat på att börja med e-handel? Och vilka inriktning har du tänkt att ha i den webshop då?

Fördelen med att skapa en webshop med Abicart